Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
ziemniaki 8 szt
fasolka 20 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w kostkę podsmażyć w garnku na oleju, dodać kilka ziaren ziela angielskiego oraz dwa listki laurowe.
Zalać wrzątkiem, gotować do 20 mni. do garnka wrzucić namoczoną dzień cześniej fasolkę gotować jeszcze ok 10 min.Doprawić solą i pieprzem lub wedle uznania majerankiem.
Buraki obrać,zetrzeć na tarce dodać do reszty pod koniec gotowania by buraki nie straciły koloru.Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 24.09.2011 14:10
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak