Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz z botwinką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
botwinka 600 g
śmietana 125 ml
jaja 4 sztuki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
koper 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz z botwinką

botwinkę oczyszczamy opłukać pokrajać zalać małą ilością wywary dodać masło sól i sok z cytryny potem połączyć z pozostałym wywarem śmietaną wymieszaną z mąką wymieszać i dodać posiekaną zieleniznę oraz ugotowanymi na twardo jajkami pokornymi na cząstki doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak