Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl.
mleko 1,5 szkl.
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
drożdże 30 g.
jajko 2 sztuki
olej do smażenia - -
cukier puder - -

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY

Mleko z masłem lekko zagrzać.
Do przesianej mąki dodać pokruszone drożdże, wymieszać.
Dodać cukier; zagrzane (lekko ciepłe) mleko z masłem; wbić dwa jajka, dodać szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać.

Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 40 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Ciasto wykładać drewnianą łyżką na średnio rozgrzany olej.
Smażyć na rumiano. Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.07.2012 11:35
ale smaczne
izapozdro 25.03.2011 21:00
uwielbiam
1j1o1l1a1 18.03.2011 17:34
nie ma jak...placki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak