Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szewska kanapka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
por 1 mały
jajko ugotowane na twardo 2 szt
majonez 4 lyzki
białko 1 szt
bekon 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szewska kanapka

Bekon pokroic w paseczki,umyty por w cienkie krazki i smazyc razem az zmiekna.Jaja posiekac,wymieszac z bekonem i porem.Bialko ubic na sztywna piane,ostroznie wymieszac z majonezem i masa bekonowo-jajeczna.Mase nałożyc na kromki chleba i zapiekac w piekarniku nagrzanym do temperatury 225-250,az sie zezłoci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 07.08.2011 01:09
smaczne i nietypowe
agata1722
agata1722 15.11.2010 12:06
pychota
buksiak12 08.09.2010 12:48
mniam mniam
buksiak12 08.09.2010 12:48
mniam mniam
Dorota71 08.09.2010 10:23
na pewno świetnie smakuje
Dorota71 08.09.2010 10:23
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 09:04
mniam mniam mniam
Emilia22 08.09.2010 09:04
fajny przepis
Emilia22 08.09.2010 09:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak