Sposób przygotowania

Flaczki gotujemy około 2 godzin. Oddzielnie gotujemy rosół z kurczaka.
Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa, przyprawę do flaków oraz odrobinę gałki muszkatołowej. Następnie do ugotowanego rosołu dodajemy flaczki, przez chwilę gotujemy wszystko razem.
Następnie robimy zasmażkę: z jednej łyżki mąki oraz jednej łyżki masła, dodajemy do flaków, chwilę gotujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Flaczki muszą być pikantne.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    rozdrobnione mięso z udek też dodaję
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !