Sposób przygotowania

Ogrzać piekarnik do temp 220C.Pokroić banany i jabłka na cienkie plasterki i ułożyć wartwami w naczyniu żaroodpornym.Wymieszać w miseczce make z 1łyżeczka mleka,dodać łyżke cukru i żółtka jajek.Pozostałe mleko zagrzać w rondelku i wlać do miseczki,wymieszać ,a nastepnie zawartość naczynia ponownie podgrzać do zgęstnienia.Powstałym sosem polać owoce.Ubić z białek pianę na sztywno,dodawać stopniowo połowę pozostałego cukru.Resztę cukru delikatnie wymieszać z ubitą pianą.Nałożyć mase bezową na owoce i zapiekać w piekarniku około 10min,do chwili uzyskania lekkiego złocistego koloru.Podawać na cieplo lub zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !