Sposób przygotowania

Mięso dokładnie oczyścić z błon, tłuszczu; natrzeć solą, roztartym czosnkiem oraz innymi przyprawami. Zawinąć w ściereczkę namoczoną octem i pozostawić na sześć dni by mięso skruszało. Po tym czasie mięso dokładnie wypłukać, osuszyć i obtoczyć w mące następnie usmażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone mięso przełożyć do rondla z odrobiną tłuszczu, pokrojoną w krążki cebulą, papryką dusić- pod przykryciem, do momentu aż mięso będzie miękkie. Nagrzać piekarnik, pieczeń oblać śmietaną, wstawić do piekarnika, obok ugotowane wcześniej ziemniaki ułożyć w całości i lekko zrumienić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    dobrze smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    pewnie smaczne, może kiedyś wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !