Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec barani z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1 kg
czosnek 5 ząbków
ocet 4 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
papryka 3 szt.
cebula 2 szt.
ziemniaki 6 szt.
olej 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: udziec barani z ziemniakami

Mięso dokładnie oczyścić z błon, tłuszczu; natrzeć solą, roztartym czosnkiem oraz innymi przyprawami. Zawinąć w ściereczkę namoczoną octem i pozostawić na sześć dni by mięso skruszało. Po tym czasie mięso dokładnie wypłukać, osuszyć i obtoczyć w mące następnie usmażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone mięso przełożyć do rondla z odrobiną tłuszczu, pokrojoną w krążki cebulą, papryką dusić- pod przykryciem, do momentu aż mięso będzie miękkie. Nagrzać piekarnik, pieczeń oblać śmietaną, wstawić do piekarnika, obok ugotowane wcześniej ziemniaki ułożyć w całości i lekko zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.09.2011 20:12
smaczne
pawelek 01.04.2011 23:17
pewnie smaczne, może kiedyś wypróbuję
izapozdro 21.03.2011 16:59
smaczne
iga2 20.03.2011 14:34
dobrze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak