Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą i pieprzem. Natnij tak, by powstała głęboka kieszeń. Rozmrożony szpinak dokładnie odciśnij i dość drobno posiekaj.
Chili oczyść z pestek. Przygotowane warzywa drobno posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodaj szpinak, pokruszoną fetę, 2 łyżki tartej bułki, starty żółty ser oraz jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do kieszeni w mięsie nałóż 2/3 farszu. Otwór zepnij wykałaczkami. Szynkę włóż do brytfanki. Polej pozostałą oliwą. Piecz 1,5 godziny w temp. 1,5 godziny w temp. 200 stopni. Resztę farszu wymieszaj z bułką tartą. Masę rozsmaruj na szynce. Piecz 15 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !