Sposób przygotowania

Czekoladę zetrzyj, chleb pokrusz. Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem oraz 4 łyżkami gorącej wody. Dodaj pokruszony chleb, kawę i mielone migdały.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Małym porcjami dodawaj do masy z chlebem i ucieraj. Dołóż całe migdały, 3/4 czekolady i śmietanę. Składniki dobrze wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Pianę delikatnie wymieszaj z ciastem czekoladowym.
Ciasto przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni. Piecz 40 minut. Resztę czekolady stop, udekoruj nią lekko przestudzone ciasto. Posyp je cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !