Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z sosem wiśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 10 szt.
konfitura malinowa 8 łyżeczek
płatki migdałowe 10 dag
jajko 2 szt.
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mleko 5 łyżek
masło 3 łyżki
gotowy sos wiśniowy

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z sosem wiśniowym

Połowę bułki z jednej strony posmaruj konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych. Przykryj drugą połową, lekko dociśnij.
Jajka wbij do głębokiego talerza, dolej mleko, dosyp cukier waniliowy. Całość roztrzep widelcem na jednolitą masę. Resztę płatków migdałowych wysyp na drugi talerz.
Na patelni stop masło. Bułki zanurzaj w jaku z mlekiem, a następnie panieruj w płatkach migdałowych. Ułóż je na rozgrzanym maśle. Smaż z obu stron na złoty kolor. Gorące grzanki podawaj polane sosem wiśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 28.05.2011 11:50
ciekawe
Agnieszka/picola 07.04.2011 20:05
smaczne
Agnieszka/picola 07.04.2011 20:05
smaczne
Agnieszka/picola 07.04.2011 20:05
smaczne
Agnieszka/picola 07.04.2011 20:05
smaczne
Krystyna32 06.04.2011 20:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak