Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 10 dkg
skórka z pomarańczy 1/2 pomarańczy
cukier waniliowy
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat
orzechy włoskie 3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: krem orzechowy

Orzechy zarumieniamy na suchej patelni.Żelatynę zalewamy wodą tak żeby ją przykryła i odstawiamy do napęcznienia,następnie podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia się żelatyny,studzimy.Oddzielamy białka od żółtek.białka ubijamy na gęstą masę,a następnie stale ubijając dodajemy po łyżce cukru,cukru waniliowego i delikatnie łączymy z żółtkami.masę mieszamy z żelatyną i skórką pomarańczową,rozkładamy do salaterek i wstawiamy do lodówki na godzinę.Można udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 18.03.2011 16:44
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak