Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukałam i dokładnie osączyłam, oczyściłam z żyłek. Przełożyłam do miski dzieląc większe sztuki na pół albo 3 części. Skropiłam je sosem sojowym i posypałam przyprawą \"danie ze smakiem - zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku\". Odstawiłam na godzinę żeby wątróbka zamarynowała się w ziołach. Cebule obrałam, pokroiłam w pół krążki. W rondlu rozgrzałam 4 łyżki oleju i wrzuciłam cebulę. Smażyłam mieszając aż się zeszkliła a wtedy posoliłam nieco, przykryłam rondel i dusiłam ją na malutkim ogniu 10 min.. Zamarynowaną wątróbkę panierowałam w mące i kładłam partiami na mocno rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Obsmażałam po ok. 3 min. z każdej strony a zrumienione przekładałam do rondla z cebulą. Gdy cała wątróbka znalazła się w rondlu podlałam ją winem i dusiłam razem z cebulą 5 min.. Podałam z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robię podobnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    ekstra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agullaa1

    ciekawy sposób nigdy nie robiłam z winem muszę koniecznie spróbować;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !