Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHAPATI- chlebki prosto z Indii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
masło 2-3 łyżki
woda 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
przyprawa orientalna 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CHAPATI- chlebki prosto z Indii

Z mąki, wody, soli i przyprawy ugniatamy twardawe ciasto, a następnie dzielimy je na 10 równych części.
Z każdej cząstki robimy kulę, spłaszczamy i przy pomocy wałka robimy placuszek.
Placuszki smażymy na suchej patelni, z obu stron.
Podajemy z roztopionym masłem.
Mogą też stanowić wspaniały dodatek do leczo, bogracza itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 02.06.2012 10:37
ciekawe
Andysz 21.05.2012 20:46
pychotka;)
Iwona45 01.01.2012 20:10
mniam
Marzena34 26.07.2011 08:36
super,proste i orginalne
kotlet 30.06.2011 20:24
chętnie bym spróbował takiego chlebka
maciek7 06.06.2011 11:55
super pomysł
Kopiko1983 23.05.2011 06:26
Fajny przepis
kanu83 18.05.2011 13:23
super
Gosia32
Gosia32 16.04.2011 10:04
super;]
ronald88 05.04.2011 22:09
super
iga2 23.03.2011 18:47
super przepis
Mariusz10 21.03.2011 22:58
znakomite!
eli82 20.03.2011 17:29
smacznie się zapowiada
Krystyna32 20.03.2011 16:01
super !
Kuchareczekjeden 19.03.2011 13:10
jeden poproszę dla mnie do serka czosnkowego:)
halinka1011 18.03.2011 12:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak