Sposób przygotowania

Cukier wsyp do rondelka zalej woda i wstaw na mały ogień , mieszamy aż się rozpuści , potem doprowadż do wrzenia i gotuj 10 minut, następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok , przepłucz gałązki rozmarynu i owoce . Osusz je , śliwki przetnij na pół albo na ćwiartki . Do tego syropu włóż rozmaryn i śliwki podgrzewaj chwilkę , jak zauważymy że śliwki są trochę miękkie to wtedy dodaj jeżyny i gotuj 3 minutki. Owoce podawaj przestudzone polane syropem na gałązkach rozmarynu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !