Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki i jeżyny w syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 4
jeżyny 300 g
rozmaryn 4gałązki
cytryna 2
cukier puder 100 g
cukier czcinowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki i jeżyny w syropie

Cukier wsyp do rondelka zalej woda i wstaw na mały ogień , mieszamy aż się rozpuści , potem doprowadż do wrzenia i gotuj 10 minut, następnie zetrzyj skórkę i wyciśnij sok , przepłucz gałązki rozmarynu i owoce . Osusz je , śliwki przetnij na pół albo na ćwiartki . Do tego syropu włóż rozmaryn i śliwki podgrzewaj chwilkę , jak zauważymy że śliwki są trochę miękkie to wtedy dodaj jeżyny i gotuj 3 minutki. Owoce podawaj przestudzone polane syropem na gałązkach rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.10.2012 08:58
super
babcia
babcia 05.10.2012 08:58
super
alaaa 06.05.2011 19:50
super pomysł
Małgorzata113 18.03.2011 12:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak