Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 1 opakowanie
ryż 1 torebka
parmezan starty 4 łyżki
cebula 1 szt
sól
pieprz
bulion warzywny 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Masło roztop na patelni i podsmażaj na nim cebulę przez ok. 2 min. Następnie dodaj ryż i zeszklij go ciągle mieszając. Wlej bulion i poczekaj, aż ryż całkowicie wchłonie płyn. Na koniec dodaj starty parmezan i pozostaw pod przykryciem na małym ogniu na 2 min. Gdy ostygnie wymieszaj z asłatami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.11.2013 06:57
zapowiada się pysznie
Pani Domu 01.09.2013 19:22
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak