Sposób przygotowania

• bakłażany przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć,
• miąższ pokroić w kostkę, czosnek pokroić w plasterki,
• na oliwie podsmażyć czosnek, dodać miąższ bakłażana, smażyć kilka minut,
• pomidory pokroić w kostkę dodać na patelnie wymieszać, przyprawić, zdjąć z ognia,
• kuskus, zalać 1/2 szklanki wrzącej wody, odczekać kilka minut,
• do masy dodać kuskus, porwane liście bazylii i połowę parmezanu, wymieszać,
• do wydrążonych bakłażanów nałożyć po porcji masy, posypać pozostałym parmezanem i polać oliwą,
• piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne i jak ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    bakłażana jeszcze nir robiłam zawsze używam cukinie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne jak bym zjadła takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacyjnie to wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    warte spóbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetne !! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !