Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paseczki rybne smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1,5 kg
mąka 1 szklanka
piwo 5 łyżek
mleko 5 łyżek
cukier 1 łyżka
jajko 2 szt
sól
pieprz
woda 5 łyżek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Paseczki rybne smażone

Filety pokrój w podłużne paski, a następnie posól i skrop cytryną. Podgrzej olej w garnku. W międzyczasie przygotuj ciasto: mąkę, cukier, piwo, mleko, żółtka oraz wodę połącz w masę przypominającą konsystencją ciasto naleśnikowe. Następnie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Zanurz w cieście kawałki ryby i kładź je na głęboki, gorący olej. Smaż przez ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.09.2012 09:44
pycha
rzenia15 06.11.2011 14:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak