Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczewiczanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewicy 2 szklanki
masło 1 łyżki
mąka 1 łyżka
zieleniny sól pieprz do smaku
rosół z kostki 6 (grzybowy)

Przepis i sposób przygotowania na: soczewiczanka

soczewicę zagotować gotować do miękkości ugotowaną zupę przecedzić przez sito dodać zasmażkę przygotowaną z mąki i masła doprawić do smaku podawać z groszkiem ptysiowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 08.08.2011 21:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak