Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy z wiórkami kokosowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 12,5 dag
jaja 3 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 sztuka
śmietana 30% 250 gram
wiórki kokosowe 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy z wiórkami kokosowymi

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Czekoladę rozpuścić.Jaja,2,5 łyżki cukru i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę.Dodać czekoladę.Żelatynę zmieszać z kremem czekoladowym.Ubić prawie całą śmietankę i również dodać.Wiórki kokosowe podrumienić na patelni bez tłuszczu.Ubić resztę śmietanki z resztą cukru.Ozdobić nią krem w fantazyjne kleksy.Posypać wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 08.06.2012 09:06
super przepis!
Małgorzata106 12.05.2012 14:51
pycha
Juleczka20 19.02.2012 08:27
pycha
Rybciia 07.01.2012 21:20
pyszności
kate.500 06.01.2012 14:59
super smaczne
Kopiko1983 25.11.2011 06:49
Wyjątkowo smaczny! Mniam...
Justyna Jussstiii 20.07.2011 11:56
super
romanrafal
romanrafal 05.04.2011 16:36
pychota
alaaa 01.04.2011 10:02
poezja smaku
anja3107 26.03.2011 18:38
super deser
Edyta38 19.03.2011 18:15
mniam mniam
Ania67 19.03.2011 08:39
super sprawa
Krystyna32 18.03.2011 18:50
super
Robert10 18.03.2011 12:24
no to zapowiada się bardzo słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak