Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z pangi w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 3 szt
mąka 1 szkl
mleko 1/2 szkl
woda gazowana 1/4 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z pangi w cieście

Filety z pangi umyć, osuszyć, pokroić na paluszki, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wbić do miski i ubić trzepaczką. Następnie wlać mleko, wodę, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie wymieszać. (Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) Przygotowane paluszki zanurzać w cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać na zimno lub gorące z dodatkiem surówki i frytek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.02.2014 15:19
smaczna rybka
Iwusia 02.01.2014 23:50
świetny pomysł
IlonaAlbertos 07.11.2012 22:51
Za pangą nie przepadam, ale takie paluszki to świetny pomysł.
Iwona51
Iwona51 25.09.2011 20:21
smaczne
Wafelek2601 24.05.2011 11:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak