Sposób przygotowania

Masło roztopić, ostudzić. Żółtka z cukrem utrzeć do białości dodając w trakcie ucierania wrzące mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, połączyć z utartymi żółtkami. Następnie dodać skórkę pomarańczowa, utarte na tarce o drobnych otworach marchewki, rodzynki, roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec połączyć z ubitą pianą z białek, delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wyłożonej pergaminem. Piec w temp 170 stopni około 1 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    zawsze ciekawiło mnie jak smakuje ciasto marchewkowe, chętnie wypróbuję przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jeszcze takiego nie robiłam ale jadłam, przepyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniałe ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !