Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć w wodzie z dodatkiem bulionu i zdjąć liście. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor. Dodać do niej drobno pokrojone ugotowane grzyby i chwilę jeszcze smażyć. Dodać zmielone mięso i dolać niewielką ilość bulionu. Doprawić do smaku. Na samym końcu dolać śmietanę i odparować farsz, pilnując, aby zachował soczystość. Liście kapusty smarować farszem i składać \"w kopertę\", podginając brzegi. \"Koperty\" obustronnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju. Podawać z ryżem lub puree ziemniaczanym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny pomysł, takich jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    super pomysł na obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !