Sposób przygotowania

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę pierś, po czym wlej wino i odparuj je ok. 5 min. Wszystko dopraw solą i pieprzem i smaż kolejne 15 min. Następnie dodaj pomidory z puszki i wszystko jeszcze raz posól, popieprz i dopraw oregano. Całość gotuj ok. 15 min. Gotowy sos wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem. Przed podaniem polej oliwą oraz posyp parmezanem do smaku

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    aromatyczny ten makaronik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !