Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 g
feta 100 g
winogrona 1 kiść
parmezan starty 5 łyżek
rukola 2 opakowania
miód 2 łyżki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z fetą

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Ser feta pokrój w kostkę. Winogrona posmaruj miodem, zawiń w folię aluminiową i zapiekaj przez ok. 5 min w temp. 220 stopni. Ugotowany gorący makaron polej oliwą i wymieszaj z parmezanem, dopraw solą i pieprzem, jeśli będzie potrzeba. Przełóż na talerze, dodaj ser feta, rukolę oraz pieczone winogrona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 11.03.2014 11:36
świetny pomysł na winogrona
Łukasz15 17.02.2013 20:53
Smaczna
Ania67 27.07.2011 08:59
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak