Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 l
ziemniaki 1/2 kg
ogórek kiszony 40 dag
marchew 2 szt
kostka wołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 1 łyżka
smietana 18% 1/3 szkl
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki.
Do garnka wlać wodę, włożyć ziemniaki, wstawić na gaz.
Jak woda się zagotuje zebrać szumowinę.
Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do garnka. Dodać listek laurowy, przyprawę Kucharek, kostkę wołową oraz sól i pieprz do smaku.
Następnie ogórki myjemy, jak kto woli można obrać, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Jak ziemniaki zaczną się rozgotowywać dodać do nich ogórki i tak wszystko razem gotować jeszcze 30 - 40 minut.
Następnie łyżkę mąki roztrzepujemy z niewielką ilością śmietany i wlewamy to do zupy. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kromkami chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak