Sposób przygotowania

Papier ryżowy namaczamy w wodzie, kładziemy na deskę i nakładamy farsz - pokrojony w kosteczkę ser żółty (niewiele, tak by wystarczyło na całe opakowanie). Następnie zawijamy tak, jak jest pokazane na odwrocie opakowania papieru ryżowego. Blaszkę lub formę smarujemy odrobiną tłuszczu i wykładamy ją naszymi zawiniątkami. Kolejną blaszkę wykładamy folią aluminiową i kładziemy na niej mrożone warzywa. Obie blaszki wkładamy do piekarnika na ok 10 minut w temp. 100stopni. W tym samym czasie gotujemy ryż zgodnie z opisem na odwrocie opakowania i podgrzewamy sos w garnuszku lub rondlu około 5 minut. Serowe zawiniątka po chińsku

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !