Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka chinska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś gotowana z kurczaka 40 dag
pędy bambusa 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
rodzynki 10 dag
sos sojowy 5 łyżek
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż brązowy 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka chinska

Piers gotowana kroimy w kostke . Pedy bambusa i kukurydze odsaczamy . Rodzynki zalewamy wrzaca woda , gdy napecznieja odsaczamy na sitku . Wszystkie skladniki mieszamy razem z majonezem , doprawiamy sosem sojowym i sola i pieprzem do smaku. Schladzamy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak