Sposób przygotowania

Na samym początku grzyby namoczyć wewrzącej wodzie. Następnie pozbawić je wody i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) dolać około 1,5 szkl wody,wsypać grzyby,dodać pokrojone warzywa i gotować,aż mięso, warzywa i grzybki będą miękkie. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !