Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo-warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z łopatki 0,5 kg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
grzyby suszone dowolna ilość
wrzątek namoczyć w nim grzyby
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo-warzywny

Na samym początku grzyby namoczyć wewrzącej wodzie. Następnie pozbawić je wody i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) dolać około 1,5 szkl wody,wsypać grzyby,dodać pokrojone warzywa i gotować,aż mięso, warzywa i grzybki będą miękkie. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak