Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 8 łyzki
mąka 4 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzka
śmietana 30% 500 ml
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kakaowa

Oddzielić żółtka od białka. Białko z 4 jajek ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie sztywna dodać 4 łyżki stołowe cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać 4 żółtka i razem zmiksować. Dodać 4 łyżki mąki połączonej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i rozmieszać wszystko. Wlać na wysmarowana blache masłem na grubosc ok 1 cm. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.Śmietane ubic na sztywno z dodatniem cukru i kakao. Biszkopt po upieczeniu nawilzyc woda z sokiem z cytryny. Nalozyc śmietane i zwinąć. Na wierzch rozprowadzic krem. Mozna posypac starta czekolada lub kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 26.08.2011 09:57
pycha
mala2021 09.04.2011 09:03
super
jogobella231
jogobella231 28.03.2011 17:10
pycha
iza15 20.03.2011 22:45
pycha
novita23 20.03.2011 13:35
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak