Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białka. Białko z 4 jajek ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie sztywna dodać 4 łyżki stołowe cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać 4 żółtka i razem zmiksować. Dodać 4 łyżki mąki połączonej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i rozmieszać wszystko. Wlać na wysmarowana blache masłem na grubosc ok 1 cm. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.Śmietane ubic na sztywno z dodatniem cukru i kakao. Biszkopt po upieczeniu nawilzyc woda z sokiem z cytryny. Nalozyc śmietane i zwinąć. Na wierzch rozprowadzic krem. Mozna posypac starta czekolada lub kakao.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !