Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, wydrylować, obtoczyć w 3 łyżkach mąki.
Masło utrzeć ze szklanką cukru, 1 cukrem waniliowym, dodać 4 żółtka, dodać 4 całe jajka przesypując je małymi porcjami mąki, dodać pół szkl. kremówki, resztę mąki i proszek do pieczenia. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką formy, posypać wiśniami i piec ok. 30 min.
Białka ubić z resztą cukru, cukrem pudrem, wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz mielonymi migdałami. Blachę wyłożyć papierem, przelać masę, posypać płatkami migdałowymi, piec ok. 30 min.
Śmietanę ubić z resztą cukru waniliowego, posmarować ciasto wiśniowe, przykryć ciastem bezowym. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !