Sposób przygotowania

Pałki z kurczaka umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć mięso. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa. Marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki, seler na 4 części. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Po około 40 minut gotowania mięsa dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw,a na sam koniec dodać 1 słoik ogórków na zimę (przepis jest w mojej bazie). Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem i przyprawą w płynie). Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodać go do ogórkowej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !