Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek podsmażamy na 2 łyżkach oleju i dodajemy do mięsa mielonego.
Mięso mielone wrzucamy do miski i dodajemy pieprz, paprykę, namoczony wcześniej suchy chleb i jajko. Dobrze mieszamy.
1/3 przygotowanego mięsa mielonego zostawiamy w misce a resztę wrzucamy do naczynia żaroodpornego.
Następnie gotujemy makaron na pól twardo (połowę wyznaczonego czasu), odcedzamy i wrzucamy do naczynia. Mieszamy z mięsem. Paprykę czerwona kroimy w cienkie paseczki i także wrzucamy do naczynia. Następnie pomidora kroimy w kosteczkę i też dorzucamy do reszty.
4lyzki oleju, 4 łyżeczki koncentratu, sos i wodę łączymy w jedno i dolewamy do naczynia. Wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy startym serem i pieczemy 25min w rozgrzanym piekarniku do temp 200stopni.
Z reszty mięsa formujemy małe pulpeciki i podajemy razem z makaronem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !