Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka, pół szkalnki cukru, margaryne i proszek do pieczenia dokladnie z soba połączyc. Z wyrobionego ciasta odciąć ok 1/3 części i wymieszac z kakao. Z białek ubic pianę, dodac szklanke cukru i 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Blache wysmarowac margaryna.Biale ciasto rownomiernie rozłożyć na blasze. Wysmarować dżemem o ybranym smaku- ja najczesciej uzywam wiśniowego lub z czarnej pozeczki. Czesc kakaowa rozkruszyc na dzemie. Polozyc piane. Mozna dodac bakalie. Piec w 180 stopniach ok 40-50 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię bardzo
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !