Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cytryna
sól
pieprz
ser żółty 30 dag
ziemniaki 40 dag
koperek 1\\2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z serem

Karpia już gotowego kroimy na 4 porcje , posolić posypać świeżo zmielonym pieprzem prosto z młynka , ryby poukładaj jeden na drugim , przykryj talerzem i odstaw na godzinę , w między czasie wstaw wodę w garnku , posól 1 łyżeczką i ugotuj ziemniaki obrane . Na patelni smażymy ryby na małym ogniu następnie podsmażoną rybę przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj plasterkami żółtego serka posyp dopiero przyprawą do ryb i zapiekaj tylko kilka minut w temp. 200 st do momentu aż zauważymy że ser się zarumienił . Cytrynę sparz i pokrój w cienkie plasterki , koperek posiekać , ziemniaki odcedzić. Na talerze najpierw kładziemy karpia i porcje ziemniaków , posyp e koperkiem i gotowe już danie dekorujemy ładnie plasterkami cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 08.04.2011 09:33
pewnie by mi smakowało
ElizaT 08.04.2011 09:33
pewnie by mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak