Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z pieczarkami

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pieczarki 400 g
cebula
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
majeranek
sól
pieprz
makaron penne
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z pieczarkami

Karkówkę oczyścić, osuszyć, cebulę i czosnek obrać, posiekać, dodać do mięsa, dodać przyprawy. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. W brytfannie rozgrzać olej i podsmażyć z każdej strony karkówkę. Podlać wodą. Dusić ok 1 h. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki,cebulę posiekać. Podsmażyć na patelni. Pod koniec duszenia karkówki dodać usmażone pieczarki. Sos podprawić mąką z mlekiem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zuzelka 16.03.2013 16:19
smaczne :)
Fiffi 22.11.2012 23:32
pycha
Marcela 24.07.2012 08:54
Lubię taką karkóweczkę
bami 26.05.2012 08:51
Ulalaaa - smakowicie się prezentuje :)
Emilia21 17.01.2012 20:05
mmmm
Emilia21 17.01.2012 20:05
mmmm
beatkaa153 18.09.2011 19:19
super
maciek7 13.08.2011 20:51
super
cukiereczek 23.07.2011 07:52
super
anja3107 22.04.2011 13:34
coś pysznego, aż ślinka cieknie
Gosia32
Gosia32 04.04.2011 08:13
super;]
Gosia40 18.03.2011 11:11
Tak przyrządzona karkówka na pewno by mi smakowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak