Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania \"Wieluńskie\"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania \"Wieluńskie\"

Składniki:
opakowanie mięsa mielonego z indyka
1/2 główki kapusty świeżej
1 duża cebula
1 szkl. suchego ryżu
1 szkl. kaszy mannej
2 całe jajka
1 i 1/2 litra wody
3 kostki bulionu drobiowego
pieprz
sól
kucharek
słoiczek przecieru pomidorowego

Wykonanie:
Kapustę i cebulę siekamy w kostkę, dodajemy do nich mięso mielone , ryz i kaszę oraz jaja. Przyprawiamy do smaku pieprzem , sola, Kucharkiem.Mieszamy wszystko i formujemy kotleciki. Podpiekamy na patelni,( tak jak kotlety mielone). Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wodą z kostkami bulionu, oraz dodajemy przecier ze słoiczka. Pieczemy ok 1 i 1/2 h w temp. 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 05.08.2011 08:57
Robię podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak