Sposób przygotowania

Na samym początku w 1 szkl wrzątku rozpuścić galaretkę i ją ostudzić.

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie ubite na sztywno dodać po jednym żółtku- cały czas ubijać. Na końcu dodać mąke z proszkiem, olej i rozmrożony szpinak. Wszystko ze sobą wymieszać za pomocą miksera(ale na małych obrotach!). Przygotowane ciasto wylać do formy do pieczenia wyłożonej papierem. Piec w 190 C około 20-30 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już gotowe). Przygotowane ciadto przestudzić. Następnie przekroić je na dwie części.

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i fixem.

Połowę ubitej śmietany wyłożyć na biszkopt. Przykryć kolejną warstwą biszkoptu. Na samym wierzchu posmarować resztką kremu i posypać pokrojoną w kostkę galaretką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !