Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA KAJMAKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 5 dag.
mąka 20 dag.
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
skórka z cytryny 1 łyżeczka
maliny świeże 15 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA KAJMAKOWA

Puszkę z mlekiem gotować ok. 1,5 h. Masło posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko, śmietanę, startą skórkę cytryny, zagnieść ciasto, wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, ułożyć w natłuszczonej formie, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C. Na wystudzone ciasto wylać masę kajmakować, na wierzch ułożyć maliny. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 27.02.2012 20:05
pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak