Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa
cukier waniliowy 1 szt
jajko 3 szt
cukier 3/4 szkl
biały ser 500 g
Ciasto:
masło 200 g
mąka 2 szkl
cukier puder 100 g
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy mazurek

MASA:
żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, cukrem i zmielonym serem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i połączyć z masą serową.
CIASTO:
masło posiekać z mąką, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, zagnieść ciasto i wstawić na 2 godz do lodówki, następnie rozwałkować przełożyć na wysmarowaną blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 220 st C i piec 10 min. Masę serową wyłożyć na ciasto i piec 35 min w 175 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak