Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z pangi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
pieczarki 1 kg
cebula 2 sztuki
śmietana 30% 1 opakowanie
mąka 2 łyżki
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z pangi

Pangę rozmrozić, skropić sokiem z cytryny a następnie usmażyć. Pieczarki pokroić w średnią kostkę i zmieszać z pokrojoną w piórka cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować sos: śmietanę zmieszać z 2 łyżkami mąki i dobrze wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ryba, pieczarki z cebulką, sos śmietanowy. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.11.2013 17:32
smaczna ta ryba
Beata23 30.09.2013 07:57
musi być pyszna
sara1 22.08.2013 15:10
fajny i ciekawy przepis
adelajda 29.07.2013 09:44
ciekawa potrawka
Pani Domu 22.07.2013 09:42
super pomysł na obiad
Grazyna0211 29.04.2013 17:25
dobry pomysł
Wafelek2601 28.03.2013 22:16
Taki obiadek z chęcią zjem
Ela15 18.03.2013 11:51
super przepis
olkaaa 12.09.2012 09:43
jeszcze nie jadłam
olkaaa 12.09.2012 09:43
jeszcze nie jadłam
RenataZ-et 22.05.2012 21:44
świetny pomysł
joanna43 11.05.2012 00:16
Pangi to ja się nie chyce, ale z inną rybą może być dobre
Seba 21.03.2012 09:54
pycha
ewaa 30.12.2011 15:53
super przepis
barbara11561 19.08.2011 09:10
pycha
Monika193
Monika193 30.05.2011 08:07
super przepis
Ania67 27.04.2011 22:43
zrobie na pewno
gacopierz23 07.04.2011 09:52
w tej postaci ciekawa panga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak