Sposób przygotowania

Drożdże ucieramy na razie tylko z 1 łyżką cukru . Do miseczki wsypać 12 dag mąki , gorące mleko i wymieszać . I odstawiamy na chwilkę aby przestygło. Potem dodajemy te drożdże , wymieszać i odstawić już na dłużej .Masło stopić i doprowadzić aby było zimne a żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i przełożyć do zaczynu. Dodaj resztę mąki , cukier waniliowy i możemy już wyrabiać na gładka masę , małymi porcjami wlewamy masło stopione , wsypujemy migdały i otartą skórkę przykryj i odstaw na pół godziny. Jedną czekoladę posiekaj i wrzuć do ciasta . Wysmarowaną formę uzupełnij ciastem i piecz 50 minut w 170 st. A resztę czekolady połam i włóż do miseczki i wstaw do naczynia z gorącą wodą , czekolada powinna się roztopić i tą roztopioną czekoladą polewamy już wyjętą wystudzoną babkę . Na koniec jeszcze dekoracja posiekanymi pistacjami i migdałami .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie goście zachwyceni ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    babka ciekawa a goście zadowoleni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajna babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !