Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LODY RABARBAROWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg.
laska wanilii 1/2 sztuki
cukier 700 g.
białko 2 sztuki
woda 0,75 l.

Przepis i sposób przygotowania na: LODY RABARBAROWE

Rabarbar obrać, bardzo drobno pokroić, włożyć do garnka. Gotować pod przykryciem tak długo, aż rabarbar się rozgotuje. Następnie przetrzeć przez sito i zagotować z cukrem i wanilią. Odstawić.
Schłodzone połączyć z białkami, dokładnie wymieszać i zamrozić w zamrażarce. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak