Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz fasolowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 350 g
boczek wędzony 150 g
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
kiełbasa 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz fasolowy

Fasolę namoczyć na 12 godzin,drobno posiekać obraną cebulę i boczek ,podsmażyć,dodać pokrojoną paprykę i mąkę,przełożyć do garnka,dodać fasolę i drobno pokrojoną kiełbasę,przyprawić solą i pieprzem,zalać wodą ,gotować pod przykryciem ,aż fasola będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.12.2011 22:16
świetny
LuKaSz4761 20.10.2011 06:07
super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak