Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA ŚLIWKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki 0,5 kg.
Goździki całe Prymat - -
woda ok.1 l.
cynamon - -
cukier 80 g.
mąka ziemniaczana 10 g.
śmietana 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ŚLIWKOWA

Ze śliwek usuną pestki, zalać gorącą wodą. Razem z cynamonem i goździkami ugotować, następnie przetrzeć przez sito i posłodzić. Dodać mąkę ziemniaczaną i całość zagotować. Ostudzić. Śmietanę ubić i na sam koniec gotowania połączyć z zupą. Podawać z makaronem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 17.03.2011 19:34
Z dodatkiem cynamonu jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak