Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY Z FASOLI

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 400 g.
jajko 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
tłuszcz - -
koperek 1 łyżka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g.
olej do smażenia - -

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY Z FASOLI

Fasolę namoczyć w wodzie. Odstawić na 24 godziny. Następnego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie. Gdy fasola będzie już miękka osolić, odcedzić i zmielić . Do zimnej fasoli dodać pokrojoną i zrumienioną na tłuszczu cebulę i jajka. Przyprawić solą, pieprzem. Dodać koperek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Uformować podłużne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.05.2011 22:53
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak