Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z DYNI Z KIEŁBASĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 0,6 kg.
jajko 2 sztuki
kiełbasa 25 dag.
tłuszcz - -
mąka 100 g.
sól - do smaku
olej do smażenia - -
pieprz - -

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z DYNI Z KIEŁBASĄ

Dynię obrać, oczyścić z pestek, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtka utrzeć razem z tłuszczem, dodać pokrojoną kiełbasą, dynią oraz wsypać mąką.
Z białek ubić pianę i dodać do reszty. Całość osolić i dokładnie wymieszać. Smażyć na rumiano z 2 stron na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rafalanka 21.09.2011 19:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak